B2000-FoT (eller FLOW) – flödesmätning i brunnar

B2000 – FoT / flow – Marknadens bästa flödesmätarbrunn?

Brimer B2000 Flow eller FoT är en flödesmätarbrunn för nedstigning med invändig dimension 1000mm (finns även för 1200 och 1400) med fast korrosionsbeständig stege.

Brunnen levereras färdig med induktiv(exempelvis Siemens Magflo) eller mekanisk flödesmätare och ventiler monterade samt provtryckt från fabrik för att göra installation i fält så enkel och trygg som möjligt.PRODUKTINFORMATION

Några unika fördelar med vår B2000-FLOW/FoT brunn är

Robust PP brunn godkänd för nedstigning – där många svetsar en PE platta på ett markrör av låg klass och kallar det för brunn gör vi inga avkall, nedstigning skall ske i för ändamålet godkända brunnar såväl för att göra framtida nedstigningar säkra som för att undvika problem vid installation. Vi samarbetar bara med de bästa tillverkarna av brunnsämnen.

Dubbelbotten med fackverk* – där andra brunnar (framförallt de av PE, ett material som mindre lämpar sig för brunnar) efter något år kan drabbas av materialnötning i botten pga. exempelvis höga grundvattentryck, står denna pall tack vare en dubbelbotten sandwich konstruktion av svetsad PP.

Täthet med robotskurna hål – världsunik lösning för att se till att brunnens anslutningar är täta – där andra använder 1800-1900 tals teknik har vi en unik lösning för att se till att hål är lika exakt positionerade som utskurna.

Hållbarhet = miljö – vi ser alltid till att detaljerna så långt som det bara går är enkla att reparera eller byta ut för att minimera avbrott i framtiden.

Korrosionsbeständig fast stege – levereras alltid som standard i brunnar avsedda för nedstigning. Inga lösa stegar eller ditskruvade aluminium/stållösningar kan ersätta en ordentligt placerad original stege.


Patenterade lösningar – vi kan genom våra patent erbjuda enkla verktyg för att slippa gå ner i brunnen om man så önskar.

Anpassningsbart – vi har möjlighet att kundanpassa efter önskemål.

Lång erfarenhet av brunnsbyggande i Sverige. Där många tittar på låglöneländer eller har personal som tillfälligt ska bygga brunnar ser vi till att vår personal kan och förstår vad produkterna är till för och skall hålla för.

Påbyggnadsbar i sektioner om 125, 250, 500 eller 1000mm. Konans öppning ca 625mm

Alternativ för lock – vi har lösningar för att hålla brunnar täta, utan tät locklösning spelar det ingen roll om själva brunnen är tät!

PRODUKTDOKUMENT